Stichting Lost a Child
 

Linda de Mol

“Ik heb er zoveel bewondering voor, hoe Danique’s ouders, uit hun allerergste verdriet, een energie en een idee hebben weten te smeden. Een stichting om andere ouders te ondersteunen die ook opeens verder moeten leven met het verlies van hun kind.

Want je staat er verschrikkelijk alleen voor. Als moeder en als vader. In je hoofd en in je hart. Maar ook in heel veel praktische zaken die vaak zo scherp en pijnlijk zijn dat je er hard voor zou willen wegrennen. Wat niet kan. Wat nooit meer kan.

Lost A Child helpt getroffen gezinnen kleine momenten te bieden om als gezin verder te kunnen. Verder met het verschrikkelijke verlies dat ze altijd zullen blijven meedragen. Lost A Child brengt ook lotgenoten bij elkaar, ouders die het plotselinge verlies van hun kind moeten overleven. Steun, raad en daad van elkaar. Lost A Child doet onderzoek naar wat er beter kan in de begeleiding van deze gezinnen en zet zich in voor onderzoek en maatregelen die de belangrijkste oorzaken van het plotseling overlijden van kinderen moeten terugdringen. Dat is hard nodig, omdat het veel vaker voorkomt dan we ons realiseren. In Nederland worden elk jaar zo'n 400 gezinnen getroffen door het plotselinge verlies van een kind.

Lost A Child doet geweldig goed werk. Werk dat veel inzet en inspanning vergt, maar waar ook geld voor nodig is. Als ambassadeur van de stichting vraag ik u om Lost A Child te ondersteunen bij hun belangrijke werk. Uw bijdrage, hoe klein ook, maakt een wereld van verschil voor al die ouders en gezinnen die verder moeten leven met het plotselinge verlies van hun kind.”

 

Bekijk hier een videoboodschap van Linda.